چاپ        ارسال به دوست

tarasht
«نیروگاه طرشت» مازوت‌سوز نیست

«نیروگاه طرشت» بدون مازوت‌سوزی در مدار قرار می‌گیرد

مدیرعامل نیروگاه طرشت درباره کمبود گاز و مشکلات نیروگاه‌ها در فصل زمستان به خبرنگار «دنیای اقتصاد» می‌گوید: نیروگاه‌هایی که در محدوده حریم شهری هستند، برای جلوگیری از آلودگی‌های زیست‌محیطی سوخت دوم استفاده نمی‌کنند. در واقع این نیروگاه‌ها و به‌طور خاص نیروگاه طرشت مخزن ذخیره و مشعلی برای سوخت دوم ندارند و در فصل زمستان صرفا از گاز طبیعی استفاده می‌کند. سید‌یحیی نوبخت ضمن اشاره به این مطلب می‌افزاید: در سال‌های گذشته، به‌ویژه در اواخر آبان و اوایل آذرماه فشار گاز منطقه کاهش پیدا می‌کرد و با توجه به اولویت بخش خانگی در استفاده از گاز، نیروگاه طرشت از مدار خارج می‌شد، اما امروزه با افزایش فشار گاز منطقه این مشکل برطرف شده و صرفا در دوره کوتاهی برای نگهداری و تعمیرات نیروگاه را از مدار خارج می‌کنیم، اما این نکته را باید مد نظر قرار داد که قاعدتا برخی از نیروگاه‌های بزرگ کشور در محیط‌های خارج شهری دو‌سوخته بوده و با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، نیروگاه‌ها مجبور به استفاده از سوخت دوم می‌شوند.

نیروگاه طرشت در چند‌قدمی تکمیل نوسازی

وی درباره طرح نوسازی و بهسازی نیروگاه طرشت می‌گوید: درراستای سیاست‌های وزارت نیرو که توسط شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی دنبال می‌شود، طرح نوسازی نیروگاه طرشت از مهر ماه 1400 آغاز شده و دو واحد از چهار واحد قدیمی نیروگاه برای همیشه از مدار خارج شده و قرارداد واحدهای جایگزین در راستای افزایش راندمان، حفاظت از محیط‌زیست و کاهش مصرف آب منعقد شده است که به زودی برای نصب وارد نیروگاه خواهند شد. با نصب واحدهای جدید، عملیات خارج کردن دو واحد قدیمی دیگر از مدار هم اجرایی می‌شود و به این‌ترتیب پرونده موضوع نوسازی نیروگاه طرشت بسته می‌شود.

 

نوبخت ادامه می‌دهد: قطعا نوسازی نیروگاه‌های قدیمی هزینه‌های کمتری نسبت به احداث نیروگاه‌های جدید نیاز دارد، چرا که مقدماتی مانند تخصیص زمین، فراهم بودن زیر‌ساخت و تامین ترانس‌ها در نیروگاه‌های قدیمی فراهم است و با نوسازی این نیروگاه‌ها می‌توان راندمان بالایی را به خاطر استفاده از تکنولوژی‌های جدید شاهد بود.

تغییر نیروگاه‌های گازی تهران به سیکل ترکیبی؟

مدیرعامل نیروگاه طرشت درباره امکان تبدیل نیروگاه‌های گازی تهران به سیکل ترکیبی نیز خاطرنشان کرد: سیکل ترکیبی در هر نیروگاه با یک روش خاص انجام می‌شود. به‌طور مثال روش‌های جدیدی مانندHWB در محیط‌های کوچک‌تر مانند نیروگاه طرشت امکان اجرا دارد، اما مربوط به زمانی است که تصمیم به نصب واحد‌های بخار داشته باشیم. بر این اساس با استفاده از تکنولوژی که در واحدهای جدید نیروگاه طرشت به کار می‌رود، می‌توانیم از حرارت برای گرمایش و سرمایش مجموعه استفاده کنیم و این خود یکی از بهترین روش‌های استفاده از حرارت مولدهای تولید برق برای محیط‌های شهری است. اما قطعا نمی‌توان برای تمام نیروگاه‌های استان یک نسخه پیچید، چرا که با توجه به نوع مصرف منطقه، شرایط جغرافیایی و محل قرارگیری باید تصمیمات متفاوتی اتخاذ شود.

گذر موفق از پیک تابستان 1401

مدیرعامل نیروگاه طرشت با اشاره به موفقیت صنعت برق در پیک تابستان امسال می‌گوید: نیروگاه‌ها در پیک مصرف تابستان عملکرد قابل قبولی ارائه کردند و نیروگاه طرشت هم توانست برق پایداری را بدون خروج اضطراری از مدار و محدودیت، تولید کند. در واقع تعهداتی را که بر اساس قراردادها و ابلاغیه‌ها عهده‌دار بودیم انجام دادیم. نوبخت با اشاره به عمر 63 ساله نیروگاه طرشت می‌افزاید: با توجه به بهره‌برداری از نیروگاه طرشت در سال 1338 و قدیمی بودن فناوری‌ها، راندمان این نیروگاه حدود 24 درصد بوده، اما با طرح‌های توسعه‌ای از جمله اضافه کردن یک واحد جدید گازی با راندمان بالا، موفق به افزایش مجموع راندمان نیروگاه به حدود 30درصد شده‌ایم. در پایان امیدواریم با جایگزینی واحدهای جدید به جای واحدهای فرسوده، این رقم به بیش از 45 درصد برسد که در نوع خود نیز یک رکورد در حوزه نیروگاهی به شمار می‌رود.


١١:٤٨ - چهارشنبه ٢٧ مهر ١٤٠١    /    عدد : ٣٤٥    /    تعداد نمایش : ٢٠٧٥


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج