به گزارش پايگاه خبري توانير، مهندس احمد يزدي به دو چالش مهم در افزايش مصرف انرژي اشاره داشت و در اين باره گفت : توسعه اقتصادي جهان و افزايش جمعيت در افزايش مصرف و آلودگي جهان تاثيرگذار است.
وي با بيان اينكه براي توليد 267 ميليون كيلوات ساعت بالغ بر 246 ميليون تن گاز آلاينده در كشور توليد شده است ،خاطرنشان كرد: برابري زمان پيك بار سال گذشته در مرداد ماه با ميزان مصرف در خردادماه سال جاري به دليل گرم شدن دما ، افزايش سيستم هاي سرمايشي در كشور است.
احمد يزدي متذكر شد: در حال حاضر افزون بر 73 هزار مگاوات ظرفيت نيروگاهي منصوبه در كشور داريم كه به علت كاهش بازدهي نيروگاهها در فصول گرم ، 52.500 هزار مگاوات بيشتر نميتوان از آنها بهره برداري كرد.
وي اظهار داشت: مصرف برق در فصل گرم 49 هزارمگاوات و در فصول سرد سال 20 هزار مگاوات است و دليل تفاوت اين ميزان مصرف بخاطر ورود سيستمهاي سرمايشي در مدار است.
اين مقام مسئول بهينه سازي مصرف و كاهش تقاضا و بهره گيري از نيروهاي مجازي را به عنوان راهكار مطرح كرد و افزود: پس از انقلاب اسلامي ظرفيت نيروگاهي كشور به 10برابر رسيد و اين درحالي بود كه ما شاهد رشد دوبرابري جمعيت در كشور بوديم.
وي نگاه ملي 32 ميليون مشترك صنعت برق به مقوله بهينه سازي مصرف را حائز اهميت برشمرد و تاكيد كرد: صنعتگران، مديران انرژي اصناف و ادارات مي توانند با ملحق شدن به طرح ذخيره عملياتي و طرح تعطيلات و تعميرات تابستان به كاهش پيك بار در تابستان كمك كنند.
احمديزدي يادآور شد : در سال گذشته 2700 مشترك صنعتي در كشور به دليل همكاري با وزارت نيرو از 500 ميليارد ريال پاداش بهره مند شده اند.
معاون دفتر مديريت مصرف شركت توانير از مديران دستگاههاي دولتي خواست تا با مشاركت در كاهش مصرف برق و بهينه سازي سيستم روشنايي و تجهيزات اداري ، ياري بخش صنعت برق در تابستان باشند.
محمدرضا صحتي ، مديرعامل شركت توزيع نيروي برق استان يزد نيز در سخناني تغيير نگرش به ارزش واقعي انرژي ، بازنگري در الگوي مصرف ، استفاده از انرژي تجديد پذير ، اجراي از معيارها و استانداردها و بكارگيري روش هاي مديريت انرپي را به عنوان راهكارهاي اصلي مديريت انرژي دانست و گفت : آمارها نشان مي هد ميزان مصرف فرآورده هاي نفتي براي توليد انرژي نسبت به مصرف سير صعودي داشته است.
وي اضافه كرد: اگر روند رشد 5/5 درصدي مصرف ادامه يابد ، احتمال تهديد ايران به كشور واردكننده انرژي وجود خواهد داشت.
صحتي ميزان مصرف 53 درصدي انرژي در بخش ساختمان ، 13 درصدي در بخش كشاورزي و 32 درصدي در بخش صنعت كشور را يادآور شد و افزود: اين ارقام در استان يزد براي بخش صنعت 51 درصد ، بخش خانگي 21 درصد ، كشاورزي 17 درصد است.
اين مقام مسئول در صنعت برق مميزي انرژي در ساختمان هاي اداري را براي شناخت وضعيت ساختمان از لحاظ اتلاف انرژي ضروري خواند و گفت : آموزش كاركنان، كنترل و نظارت بر حذف مصارف مازاد ، رنگ آميزي صحيح و بهره گيري از نور طبيعي ، استفاده از ترمستات تنظيم كننده دما ، عايق كاري و استفاده از كليدهاي فرمان خودكار در سيستم روشنايي در محيط هاي اداري به عنوان يك راهكار مطرح است.
پس از اين سخنان ، هفت ارگان برتر در حوزه مميزي انرژي تجليل شدند.